Skal jeg købe eller lease min næste bil?

leasing eller lån til bilSponsoreret indhold

Når du skal anskaffe dig en ny (eller brugt) bil, er der flere aspekter, der skal overvejes nøje. Blandt andet skal du overveje, om du vil købe eller lease din næste bil. Vi kan ikke fortælle dig, om du skal vælge det ene eller andet, men vi præsenterer dig gerne for nogle af fordelene og ulemperne ved de to muligheder. Læs med i artiklen og bliv klogere.

Hvornår er leasing det rette?

Vælger du operationel privatleasing, er det leasingselskabet, der står for garanti og service af bilen i hele leasingperioden. Det er også tilfældet, selvom du leaser bilen i tre år, og bilen kun har to års garanti.

Når man leaser, er der ofte en lavere udbetaling (engangsydelse), end hvis du vælger at købe en bil. Engangsydelsen får du dog ikke igen, da det er en del af den samlede leasingydelse.

Denne type leasing sikrer derfor, at du kender dine udgifter i hele leasingperioden. Det vil kun være i tilfælde af, at bilen bliver udsat for skader som følge uheld eller lignende, at der vil være flere omkostninger forbundet med bilen.

Der findes forskellige leasingformer

Hvis du leder efter en bil på diverse bilportaler, vil det sjældent være operationel leasing, du støder på. Derimod vil det være flexleasing, som også er en meget populær leasingform, der dog adskiller sig fra operationel leasing på flere punkter.

Når du flexleaser en bil, betaler du bilens afgift over tid. Her får du som regel en kontrakt, der løber over et år. Når denne kontrakt udløber, skal du enten købe eller sælge din bil. Det er derfor ikke som ved operationel leasing, hvor du blot afleverer bilen igen.

Vil du gerne vide mere om flexleasing, så besøg Fleasing online. Her vil du kunne blive meget klogere på leasingformen – bl.a. ved at læse udbyderens mange guides og ved at kontakte deres rådgivere.

Tip: Hælder du mest til at flexlease din næste bil, så kan du med god grund indhente et flexleasing tilbud i dag. Det er helt uforpligtende.

Hvornår er køb det rette?

Når du køber din bil, kan du forhandle dig til en rabat. Derudover kan du i mange tilfælde vælge ekstraudstyr uden de store begrænsninger (andet end din pengepung).

Desuden kan du også selv bestemme, hvor længe du vil beholde din bil, og hvor mange kilometer du kører hvert år. Har du et ønske om at beholde din bil i f.eks. fire eller seks år, er det en god idé at købe den.

Finansieringen af din bil har desuden stor betydning for, hvordan det samlede regnestykke kommer til at se ud. Der kan nemlig være mange tusinde kroner at spare, hvis du vælger den rette finansiering.

Når du skal sælge din bil, kan du ikke være sikker på den pris, du kan få for den. Hvad man forventer i værditab er et vigtigt parameter, når man skal vælge mellem køb og leasing. Desværre er det også et af de mest usikre parametre.