Står du og er ved at købe en brugt bil? Sådan undgår du eventuelle problemer

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være en dyr fornøjelse at købe en bil helt fra ny. Derfor er der også mange som vælger at gå en alternativ vej, ved i stedet at købe en brugt bil. Dette er der som udgangspunkt en lang række økonomiske fordele ved, men på den anden side kan der også hurtigt opstå en del problemer, hvis du som køber ikke er påpasselig, og sørger for at tage de nødvendige forholdsregler, for at sikre du i længden kan få glæde af din brugte bil.

 

Se på hvor mange kilometer bilen har kørt

En måde at undgå problemer med bilen i fremtiden, er ved at undersøge hvor mange kilometer bilen har bag sig. Det er nemlig ret almen viden at jo flere kilometer bilen har kørt, jo større er risikoen også for at du vil komme til at have problemer med bilen i fremtiden. Derfor kan du spare dig selv mange ture på værkstedet ved at investere i en brugt bil, som har kørt et begrænset antal af kilometer.

 

Find dig en god advokat som kan hjælpe, især hvis der er tale om en brugt bil

Der er altid en risiko ved at købe brugt, man ved aldrig hvor troværdig sælgeren er, og når der er tale om brugte biler er det ikke altid lige nemt at gennemgå bilen for fejl og mangler med det samme. Derfor kan der med tiden vise sig en rækker ældre problemer, fra før du købte bilen. Der er en lang række ikke helt så uoverskuelige regler, som blandt andet er gældende alt efter om du køber hos en privatperson eller en bilforhandler. Disse kan være svære selv at sætte sig ind i, og derfor kan det være en fordel at finde en god biladvokat, læs mere på advokatmatch.no

 

Sørg for at få den gamle kvittering med, samt at lave en kontrakt

I disse tider er der stadig en del biler som bliver stjålet. Derfor er det altid en god ide, for at beskytte dig selv, at du sørger for at få den gamle kvittering og kontrakt med fra bilforhandleren. Herudover bør du også altid lave en klar og grundig kontrakt når du køber bilen, så du ikke kommer i problemer i fremtiden. Husk også altid at om registrere bilen, så den kommer til at stå i dit eget navn, og ikke den tidligere ejers.