Tjekliste til din bil

Mange mennesker er ikke så bekendte med biler, og er glade så længe, at deres bil kan køre dem fra a til b. Dog er det vigtigt, som bilejer at få kørt bilen til mekaniker, hvis bilen viser tegn eller lyder usædvanlig. Desuden er det vigtigt at få din bil synet, når den bliver kaldt til syn. På den måde kan du køre trygt og sikkert i din bil.

 

Det tænker få billister over

Om vinteren kan du opleve, at din bil har svært ved at starte, måske kan den endda ikke starte. Dette kan være et tegn på, bilens batterier skal skiftes ud.

Du befinder dig i en verden, som er fyldt med elektriske apparater, som har brug for opladning. Derfor bliver mange smartphones og tablets opladt i bilen, men mange bilejere tænker ikke over konsekvensen. Det tærer på bilens batteri, og ofte i vintermånederne, hvor det er koldt, vil batteriet dø med det samme, når bilen tændes. Det er derfor en bedre ide at anskaffe sig en Power Bank, som du kan have med på farten. På den måde undgår du, at bilbatteriet dør. Hvis det er, kan du finde et Stort udvalg af batterier, som kan hjælpe dig som forbruger, når f.eks. din smartphone har et dårligt batteri.

 

Hav styr på bilen

Det er vigtigt altid at have dit kørekort og dit sundhedskort på dig, når du skal ud og færdes i trafikken. Det er en god ide at have dine dokumenter liggende i bilen, såsom f.eks. forsikringspapir og registreringsattest til bilen.

Hvis du ender i en uønsket situation, hvor bilen f.eks. går i stå, så er det vigtigt altid at kunne gøre de andre billister opmærksomme. Derfor husk altid at have refleksvest og advarselstrekant. Hvorimod skulle du komme ud for, at nogle af passagerne i bilen kommer til skade, så hav altid en førstehjælpskasse liggende.

Det er altid godt at have startkabler liggende. Hvis du derimod oplever, at et af bildækkene punkterer, så er det en god ide at have et ekstra hjul liggende omme bag i.

Hvis det er i vintermånederne, og det er koldt, kender de fleste til, at man skal skrabe is af bilen. En isskraber og en skovl vil derfor redde dagen.

Mange mennesker kan relatere til, at de bruger deres telefon, som vejviser. Engang imellem kan man opleve, at ens telefon løber tør for batteri. Hvis dette sker, så sørg for at have et fysisk kort med.