Vælg den mest fornuftige og miljørigtige måde at skaffe dig af med din gamle og slidte bil

Hvis du er i besiddelse af en gammel, slidt, rusten og brugt bil, som ikke længere er egnet til at køre rundt på vejene i Danmark, har du pligt til at sikre dig, at den bliver skrottet på en forsvarlig måde. I denne forbindelse er det ofte det klogeste valg at indlevere din gamle bil til autoophug – for eksempel et sted i nærheden af Sommersted, eller et andet sted i området, hvor du bor. Læs mere her.

Autoophug kan defineres som en form for kirkegård for biler, hvor en professionel fagperson vil sørge for at der vil blive genbrugt så meget som muligt af din gamle og slidte bil. Dette vil fagpersonen gøre ved at slæbe din gamle bil til sit værksted, for eksempel ved hjælp af en gaffeltruck, såfremt bilen ikke kan køre, skille bilen ad, og derefter undersøge de enkelte reservedele i bilen, for at vurdere, hvilke dele, der er ”raske” og hvilke dele, der er beskadigede og ikke kan bruges længere. De ”raske” dele af din gamle bil, vil den professionelle fagperson herefter genbruge som reservedele til en anden bil – hvad enten det er til at erstatte ødelagte reservedele på en anden bil, eller til at lave en helt ny bil via disse helt velfungerende reservedele. De reservedele fra din gamle bil, som ikke længere fungerer, vil den pågældende autoophugger herefter smelte om, hvorved de vil kunne bruges til at lave nye eller andre reservedele til en anden bil. På denne måde er der så meget som muligt fra din gamle og slidte bil, som vil blive brugt igen. Dette kan i sidste ende være medvirkende til, at der ikke skal bruges nær så mange ressourcer på at lave netop disse dele til en ny bil, da delene blot vil blive genbrugt fra din gamle bil – dét er super godt for vores miljø!

Økonomisk kompensation

Udover at du kan gå hjem med en super god samvittighed over for miljøet, vil du også kunne få en økonomisk kompensation, ved at indlevere din gamle bil til autoophug. Dette kaldes ofte i daglig tale for en såkaldt skrotpræmie. I denne forbindelse gælder der forskellige regler, alt efter årstallet for den pågældende bil, og dette kan være en god idé at sætte dig ind i allerede før du indleverer din gamle bil til autoophug.