Vælg det rigtige bakkamera

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan måske gå lidt hurtigt, når du skal krydse udstyrslisten af på din nye bil. Derfor kan det ske, at du har glemt at krydse af, at du gerne vil have bakkamera i din bil, og du først kommer i tanke om det efter bilen er blevet leveret til dig.

 

Rigtig mange biler har i dag bakkameraet som en naturlig del af udstyrspakken. Hvis du ikke har en bil med indbygget bakkamera, kan du købe et separat bakkamera og skærm, som du kan montere i bilen. Det kan du faktisk få fingrene i til overraskende lidt penge, hvor priserne starter helt nede på 500 kroner for et helt sæt. Du skal dog være opmærksom på, at der er stor forskel på brugervenligheden, monteringen og teknikken. Det går du gode råd og vejledning til i denne tekst.

 

Spørg et værksted til råds

Når du skal finde det perfekte bakkamera, så kan det hurtigt blive en udfordring for dig, fordi du måske ikke ved så meget om det. Derfor kan det være en god idé at henvende dig hos den lokale mekaniker. Her vil du kunne få vejledning til, hvordan du finder et sæt som passer til din bil.

 

Der kan være mange grunde til, at du synes det er en god idé at få monteret et bakkamera på din bil. Det kan være, at du har en stor bil, som du synes er svær at bakke med, måske kører du meget med trailer eller noget helt tredje der gør, at du ønsker et bedre overblik, når du kører bil.

 

Uanset hvad grunden er, er det vigtigt, at du vurderer størrelsen på skærmen. Det er også vigtigt, at du vurderer om forbindelsen mellem skærmen og kameraet skal være med en ledning eller trådløs. Dernæst skal du også vælge mellem en analog og digital model. Det digitale signal vil være mere stabilt, men det fylder også mere. Det analoge signal kan være mere ustabilt og blive påvirket af forskellige faktorer såsom overvågningskameraer du kører forbi.

 

Ny funktion

Du skal også tænke på, hvad for en bil du har. Hvis bilen i forvejen har indbygget skærm eller navigationsanlæg, så kan det måske være en fordel at købe et kamera, som kan kobles til denne. Du kan faktisk også blive fri for at have en skærm inde i din bil. I dag findes der nemlig bakkameraer, som kan sende signaler til din smartphone, som du kan bruge som din orienteringsskærm.