Værd at vide før du anskaffer firmabil

Firmabil informationEr det første gang du skal have firmabil, eller er det længe siden, du har fornyet din leasing kontrakt på firmabilen? Så læs med her, hvor du får en hurtig guide til leasing af firmabil samt et indblik i, hvad man skal vælge, og hvad firmabilen kommer til at koste.

Fem firmabil fifs

1. Hvordan defineres en firmabil?
Definitionen af en firmabil har at gøre med, når virksomhedens medarbejdere har mulighed for at benytte bilen, der stilles til rådighed og finansieres af arbejdsgiveren, privat. Dette vil blive beskattet, men skatten vil forblive den samme, uanset hvor meget du benytter din firmabil. Beskatningen af firmabiler foregår således, at bilens beskatningsgrundlag bliver lagt til den almindelige bruttoløn. Beskatningsgrundlaget er altså det beløb, der skal betales skat af.

2. Hvad koster en firmabil?
Som bruger af en firmabil, er det den skattepligtige værdi, der siger noget om, hvad det koster at have en firmabil. Hos de fleste leasingselskaber er den skattepligtige værdi oplyst ud for bilerne inklusiv tilvalg af ekstra udstyr og ydelser.
Det er også muligt at finde værktøjer til beregning af beskatning af firmabiler. Nordania Leasing værktøjet, kan for eksempel anbefales. Med dette er det muligt at beregne hvad en firmabil koster i skat om måneden, ved at oplyse, hvorvidt det er en diesel eller benzin bil, hvad beskatningsværdien er, marginalskatteprocenten, brændstofforbruget samt eventuel månedlig egenbetaling.
Hos Audi starter beskatningspriserne fra 193.978 kroner.

3. Hvilken firmabil skal du vælge?
Der findes flere store leasingselskaber, hvor mere end 500 bilmodeller er til rådighed. Men for at starte et sted, er det en god idé at gøre op med dig selv, hvad du skal bruge firmabilen til i det private. Først og fremmest anbefales det, at afgøre pladsbehovet. Skal du bruge den til familiebrug, hvor det er vigtigt, at der er god plads til hele familien samt bagage? Eller har du mere behov for den til småture for dig selv? Dette er vigtigt at afgøre, da prisen afhænger af størrelsen på bilen, og i sidste ende kommer du til at betale for din firmabil gennem skatten. Herefter kan du overveje motorstørrelse og udstyr, hvor det igen er vigtigt at afgøre, hvad dine behov er. Skal du bruge bilen til kør-selv ferier, så anbefales et godt klimaanlæg. Men har du derimod ikke tænkt dig at køre sydpå i bilen, er det muligvis godt nok med et almindeligt aircondition system.
Hos Audi kan du taste dine behov ind i hjemmesiden, hvorefter du vil få et udvalg af biler, der passer til dit budget, størrelsesbehov osv.

4. Hvad kræver bilen som arbejdsplads?
Det determinerende er her, hvor meget og hvordan du skal køre i din firmabil. Skal du køre små korte ture, er det ikke nødvendigt med fartpilot. Men skal du derimod køre lange ture på tværs af landet, er det at foretrække at have fartpilot integreret. Derudover kan man overveje features som automatgear, støjniveau osv. Det anbefales derfor at tage en lang prøvetur i den potentielle firmabil, inden du afgør noget.

5. Bestilling af firmabil
Der kan være lang leveringstid på nye bilen, hvorfor det er en god idé at bestille din firmabil hurtigst muligt, hvis du vil vælge farve, udstyr og lignende i stedet for bare at tage, hvad forhandleren har til rådighed. Ventetiden påvirker dog ikke beskatningen, da du først vil blive beskattet af din firmabil, fra den måned den er til rådighed.

Få en Audi firmabil

Med en Audi firmabilsløsning får du ikke mindst en lækker bil stillet til rådighed, du får også en høj grad af fleksibilitet. Audi tilbyder et stort udvalg af energivenlige motorer, der vil korrespondere godt med din virksomheds energipolitik. Derudover er der et utal af muligheder for individuelle tilpasninger og tilvalg af udstyr samt Audi mobilitetsservice og andre assistancepakker, der gør det nemt og lækkert at have firmabil.