Vinterovertøj gør din sikkerhedssele mindre effektiv

Det er en større videnskab at skabe en sikkerhedssele, der passer til alle menneskekroppe. Spændet går fra børn og op til – måske nogen gange meget – store voksne. Selvom bilproducenter selvfølgelig gør deres bedste, så er det en umulig opgave at lave en sele, der virker lige effektivt for alle. Derfor bør specielt voksne være opmærksomme på, at børns sikkerhedsseler sidder så korrekt som muligt på dem. Det er specielt børn under ti år, man skal have fokus på, da de grundet deres liden størrelse ikke altid passer lige godt til selen. Det er altid en god idé at bruge en selepude.

Tøjet betyder også noget for effektiviteten af din sikkerhedssele

Det kommer muligvis som lidt af en overraskelse, men det er ikke ligegyldigt, hvad tøj man har på i bilen, hvis sikkerhedsselen skal give maksimal støtte ved uheld. Jo tættere selen er på kroppen, desto mere beskytter den. Ikke, at det skal være en opfordring til at køre bil nøgen, selvom det da godt kunne have sine sjove momenter, men vær opmærksom på, at store vinterfrakker og halstørklæder fjerner selen fra der, hvor den optimalt bør være.

Skru op for varmen og ned for overtøjet

Hvis det er muligt bør ens børn ikke have flyverdragter på, når de sidder i en bil. Så hvis det er muligt, så er det bedre, at man skruer op for varmen og tager vinterovertøjet af, når der køres bil. På den måde gøres det nemmere at få selen til at sidde så korrekt som muligt. Eftersom vinterovertøj også mindsker beskyttelsen af selen for voksne, så kan man igen kun anbefale, at man kører uden overtøj. Det kan godt være lidt upraktisk, men hvis uheldet er ude, så kan det vise sig at være af afgørende betydning.

Gå ikke ned på udstyr

Kører man med børn i bilen bør man købe selepuder til dem. Kører bedsteforældre eller andre ligeledes meget med dem så sørg for, at de også har selepuder. Det er ikke fordi, man i et bilmagasin som udgangspunkt skal komme med gode råd til tøjindkøb, men mens man bestemt ikke skal spare på noget, når det gælder traffiksikkerheden, så kan man jo med fordel spare lidt på tøjbudgettet, og købe børnetøjet i online outlets. Det giver både god mening for pengepungen men også for miljøet. Find billigt babytøj her eksempelvis.